Hovězí maso na žampionech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1049 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 343.5 mg
- Vláknina 1784 mg
- Vitamín A 1784 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku lehce dozlatova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a v základu osmahneme. 
- 
                                3Maso zalijeme částí vody, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso občas promícháme a doléváme teplou vodou. 
- 
                                4Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a podle potřeby přisolíme. Po rozmíchání nejméně 20 minut provaříme. 
- 
                                5Uvařenou omáčku procedíme na maso, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony podušené na zbylém tuku a vše znovu povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        