Hovězí maso na česneku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1091 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 59.4 mg
- Draslík 308.6 mg
- Vláknina 1258 mg
- Vitamín A 1258 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a roztavené na tuku. Do cibule vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Maso podlijeme vlažnou vodou, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas promícháme a doléváme teplou vodou. 
- 
                                3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a po rozmíchání nejméně 20 minut vaříme. 
- 
                                4Nakonec šťávu přisolíme, procedíme zpět na maso a vše ještě krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        