Dušené skopové řízky nebo kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 48588 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 165.9 mg
 - Vláknina 4601.9 mg
 - Vitamín A 4601.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, omyjeme, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a shrneme do původního tvaru.
 - 
                                2
Slaninu jemně rozkrájenou rozškvaříme v kastrole z ohnivzdorného skla, přidáme rozkrájenou zeleninu s cibulí, okořeníme, vložíme na ni připravené maso, přikryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Později podléváme.
 - 
                                3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme je, omáčku můžeme procedit a dle chuti přisolit anebo maso necháme v nescezené omáčce, ovšem vidličkou vyndáme koření.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme dušené okurky se smetanou, rýži nebo brambory.