Žampiónová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 31 mg
 - Draslík 6.7 mg
 - Vláknina 183 mg
 - Vitamín A 183 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 68.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme a na másle zhruba čtvrt hodiny dusíme s citronovou šťávou.
 - 
                                2
Ve smetaně rozšleháme mouku, vlijeme na žampiony, osolíme, okořeníme a za stálého míchání chvíli povaříme.