Chřestový salát s kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr kozí
  • 30 g Máta
  • 10 g Oregano sušené
  • 200 g Chřest zelený
  • 70 g Švestky sušené vypeckované
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 33 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 17.1 mg
  • Vláknina 330.1 mg
  • Vitamín A 330.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, necháme ji svařit, dáme do ní chřest a blanšírujeme 2 minuty. Chřest vyjmeme, necháme okapat na utěrce a poté vložíme na pánev s rozpáleným máslem a spolu s nakrájenými švestkami restujeme z každé strany další 3 minuty.

  • 2

    Sýr nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme ho olejem a dáme péct do horké trouby na 5 minut. Plech vytáhneme z trouby, ještě horký sýr posypeme oreganem a zatím ho necháme na plechu v teple.

  • 3

    Na talíře naaranžujeme ještě teplá kolečka kozího sýru, chřest se švestkami, přidáme půlku citronu, ozdobíme natrhanými kousky voňavé máty, a podáváme.

Komentáře k receptu