Ravioly s olomouckými tvarůžky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Tvarůžky
  • 100 g Houby čerstvé
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.25 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 177.7 mg
  • Draslík 266.6 mg
  • Vláknina 6574.9 mg
  • Vitamín A 6574.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvarůžky nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nasekáme najemno.

  • 2

    Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehaná vejce a sůl. Vypracujeme hladké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, která plníme kousky tvarůžků. Kolečka přehneme, okraje těsta pevně stiskneme. Ravioly vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme.

  • 3

    V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín a pepř, očištěné houby a sůl. Vše dobře promícháme a na mírném ohni dusíme, až jsou houby měkké.

  • 4

    Ve smetaně rozšleháme mouku, kterou vlijeme na houby a pár minut povaříme.

  • 5

    Ravioly podáváme přelité houbovou omáčkou.

Komentáře k receptu