Polníček s hořčičným přelivem a krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 671 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 98.1 mg
 - Draslík 415.9 mg
 - Vláknina 9187.5 mg
 - Vitamín A 9187.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse připravíme zálivku smícháním hořčice, zakysané smetany a majonézy. Zálivku osolíme a přidáme trochu citronové šťávy, med a důkladně promícháme. Přisypeme nasekaný kopr a uvařené krevety, ještě jednou promícháme.
 - 
                                2
V míse připravíme z olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře zálivku, přidáme omyté a osušené listy polníčku, vše opatrně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, přes ně přelijeme hořčičný přeliv, ozdobíme čtvrtkami omytých ředkviček.
 - 
                                3
Podáváme s čerstvou bagetou.