Polníček s hořčičným přelivem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát Polníček
  • 100 g Hořčice
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 g Majonéza
  • 50 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Citrony
  • 12 ks Ředkvička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 415.9 mg
  • Vláknina 9187.5 mg
  • Vitamín A 9187.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse připravíme zálivku smícháním hořčice, zakysané smetany a majonézy. Zálivku osolíme a přidáme trochu citronové šťávy, med a důkladně promícháme. Přisypeme nasekaný kopr a uvařené krevety, ještě jednou promícháme.

  • 2

    V míse připravíme z olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře zálivku, přidáme omyté a osušené listy polníčku, vše opatrně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, přes ně přelijeme hořčičný přeliv, ozdobíme čtvrtkami omytých ředkviček.

  • 3

    Podáváme s čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu