Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Okurky nakládané
  • 600 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 538.2 mg
  • Vláknina 1489.8 mg
  • Vitamín A 1489.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, rozporcujeme a uvaříme ve slané vodě.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přimícháme smetanu, přilijeme hovězí vývar a necháme vařit alespoň 10 minut. Potom do hrnce přisypeme nakrájené okurky, podle chuti opepříme, osolíme a vaříme, až má omáčka požadovanou hustotu.

  • 4

    Maso nakrájíme na porce a na talířích přeléváme okurkovou omáčkou.

Komentáře k receptu