Kedlubny s vaječnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 113.7 mg
 - Draslík 582.1 mg
 - Vláknina 11121 mg
 - Vitamín A 11121 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané, na plátky nakrájené kedlubny osolíme a podusíme na 30g másla.
 - 
                                2
Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem a povaříme na hladký krém. Do hotového přidáme žloutek.
 - 
                                3
Nakonec zhoustlý krém zakapeme citronovou šťávou, mírně osladíme a nalijeme na dušené kedlubny.