Spaghetti al pomodoro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 548 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 790.6 mg
 - Vláknina 8974.8 mg
 - Vitamín A 8974.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
U rajčat nakrojíme křížek, spaříme je horkou vodou, vykrojíme okolí stopky, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky.Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričky rozkrojíme,zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na nudličky.Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme olivovým olejem.
 - 
                                3
Lístky bazalky opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k nakrájeným rajčatům a promícháme. Mozzarellu nakrájíme na větší kostky ( asi 2 cm ).
 - 
                                4
Okapané špagety dáme do hrnce, přidáme směs a spolu s mozzarellou asi 2-3 minuty ohříváme ( dokud se mozzarella nezačne tavit ).Dáme na talíře a můžeme podávat. (Rajčata použijeme zralá a masitá, lístky bazalky čerstvé.)