Spaghetti al pomodoro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 23 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 790.6 mg
- Vláknina 8974.8 mg
- Vitamín A 8974.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
U rajčat nakrojíme křížek, spaříme je horkou vodou, vykrojíme okolí stopky, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky.Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričky rozkrojíme,zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na nudličky.Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme olivovým olejem.
-
3
Lístky bazalky opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k nakrájeným rajčatům a promícháme. Mozzarellu nakrájíme na větší kostky ( asi 2 cm ).
-
4
Okapané špagety dáme do hrnce, přidáme směs a spolu s mozzarellou asi 2-3 minuty ohříváme ( dokud se mozzarella nezačne tavit ).Dáme na talíře a můžeme podávat. (Rajčata použijeme zralá a masitá, lístky bazalky čerstvé.)