Rosol z kompotové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 503.2 mg
 - Vláknina 1000 mg
 - Vitamín A 1000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 125 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šťávu vlijeme do kastrolu, vsypeme želatinu a necháme půl hodiny nabobtnat. Následně zahřejeme za častého míchání, jakmile se želatina rozpustí, odstavíme z ohně.
 - 
                                2
Rosol používáme na zalití kompotovaného ovoce v miskách nebo na linecký koláč pokladený ovocem.