Rosol z pampeliškových květů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 49 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1.2 mg
 - Vláknina 11 mg
 - Vitamín A 11 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme, abychom vypláchli případný hmyz, a necháme okapat. Z okapaných květů otrháme žluté okvětní lístky a v míse promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin.
 - 
                                2
Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Přecezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.
 - 
                                3
Hotový rosol naplníme do menších sklenic.