Rosol z pampeliškových květů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 750 ml Voda pitná
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 3 hrst Pampeliška květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 49 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1.2 mg
  • Vláknina 11 mg
  • Vitamín A 11 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme, abychom vypláchli případný hmyz, a necháme okapat. Z okapaných květů otrháme žluté okvětní lístky a v míse promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin.

  • 2

    Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Přecezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.

  • 3

    Hotový rosol naplníme do menších sklenic.

Komentáře k receptu