Rosol z jedlových výhonků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 21.2 mg
 - Vláknina 510 mg
 - Vitamín A 510 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé, světle zelené výhonky z jedle a snítky tymiánu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Svaříme jablečnou šťávu s jedlovými výhonky a tymiánem, začnou-li k hladině vystupovat bublinky je šťáva svařená, odstavíme ji z ohně a necháme louhovat nejméně 12 hodin. Po 12 hodinách směs opět ohřejeme a 10 minut necháme probublávat na mírném ohni, potom směs přes jemné síto nebo utěrku přecedíme. Necháme zchladnout, přimícháme želírovací cukr, čerstvě vylisovanou grapefruitovou šťávu a citronovou šťávu a na prudkém ohni vaříme 4 minuty a odstavíme z ohně.
 - 
                                2
Plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.