Rosol z rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 826 mg
 - Vláknina 25800 mg
 - Vitamín A 25800 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz nandáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávý dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme.