Vařené hovězí maso s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 96.6 mg
 - Draslík 1141.7 mg
 - Vláknina 22944 mg
 - Vitamín A 22944 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na srpečky.
 - 
                                2
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, několik zrnek pepře a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájená jablka a chvilku podusíme na másle. Jablka podlijeme vývarem, trochu osladíme, zakapeme citronovou šťávou a 2 minuty podusíme.
 - 
                                4
Na talíře pokládáme porce masa, které obložíme dušenými jablky.