Zajíc na kaštanech se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Zaječí maso
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibule
  • 100 g Vepřový bok
  • 250 g Kaštany jedlé
  • 200 g Švestky
  • 30 g Olej olivový
  • 300 ml Víno bílé
  • 30 ml Brandy
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1292.2 mg
  • Vláknina 4463.3 mg
  • Vitamín A 4463.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vínem, přidáme bobkový list, tymián a necháme marinovat přes noc.

  • 2

    Cibuli pokrájíme nadrobno, švestky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, vepřový bůček rozkrájíme na kostičky, kaštany rozpůlíme, vložíme na chvilku pod gril a poté oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, porce zajíce osolíme, opepříme, posypeme moukou, vložíme do hrnce a osmahneme ze všech stran. Přilijeme scezenou marinádu, zakápneme brandy, přidáme cibuli, švestky, kaštany, bůček, podle potřeby vodu, dusíme do měkka.

Komentáře k receptu