Hovězí maso na chilli s mangem
Suroviny
- 200 g Špenát listový čerstvý
 - 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Mango
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Thajská bazalka
 - 3 polévková lžíce Víno červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 601 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 71.3 mg
 - Draslík 795.9 mg
 - Vláknina 4392.5 mg
 - Vitamín A 4392.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.3 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hovězí maso osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které posypeme pepřem, dáme do mísy, pokapeme sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat 15 minut.
 - 
                                2
Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Mango omyjeme, oloupeme a dužinu pokrájíme na kostky. Špenátové listy omyjeme a pokrájíme. Čerstvou bazalku opláchneme pod tekoucí vodou, lístky otrháme a odložíme.
 - 
                                3
Ve woku na rozpáleném oleji prudce orestujeme marinované maso, přimícháme chilli papričky a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. K masu přidáme mango, promícháme, poté přidáme špenátové listy, osolíme a přimícháme 3 lžíce vína. Když jsou špenátové listy měkké, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.