Hovězí maso na chilli s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Mango
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Thajská bazalka
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 795.9 mg
  • Vláknina 4392.5 mg
  • Vitamín A 4392.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které posypeme pepřem, dáme do mísy, pokapeme sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat 15 minut.

  • 2

    Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Mango omyjeme, oloupeme a dužinu pokrájíme na kostky. Špenátové listy omyjeme a pokrájíme. Čerstvou bazalku opláchneme pod tekoucí vodou, lístky otrháme a odložíme.

  • 3

    Ve woku na rozpáleném oleji prudce orestujeme marinované maso, přimícháme chilli papričky a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. K masu přidáme mango, promícháme, poté přidáme špenátové listy, osolíme a přimícháme 3 lžíce vína. Když jsou špenátové listy měkké, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu