Pečená kachní prsa na mangu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 173.3 mg
 - Draslík 826.9 mg
 - Vláknina 5300 mg
 - Vitamín A 5300 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Osolíme je a opepříme.
 - 
                                2
V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a vložíme na ni prsa kůží dospod. Nejprve 3 minuty opékáme, potom maso obrátíme na druhou stranu, ztlumíme teplotu a dále opékáme 10 minut.
 - 
                                3
Omyjeme a oloupeme manga. Vykrojíme pecku a dužninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Připravíme si keramickou misku a naskládáme do ní prsa kůží nahoru. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrčička.
 - 
                                5
Z pánve slijeme tuk a vložíme na ni kostičky manga a opečeme je. Okořeníme je zázvorem, přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme portským vínem a vývarem. Opékáme až mango zesklovatí, potom přidáme nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče.
 - 
                                6
Hotová kachní prsa krájíme šikmo na plátky.
 - 
                                7
Šťávu vypečenou z kachních prsou přilijeme k mangové směsi, kterou podáváme odděleně od masa.