Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 250 g Sýr Ricotta
 - 20 g Sýr Rokfór
 - 1 kávová lžička Citrónová šťáva
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Hruška asijská nashi
 - 1 ks Hruška asijská nashi
 - 2 špetka Sůl
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 981 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 745 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 544.3 mg
 - Draslík 282.3 mg
 - Vláknina 10446.2 mg
 - Vitamín A 10446.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat mouku a zpracujeme ji. Podle potřeby můžeme při zpracování těsta přidat trošku vlahé vody (1-3 lžíce.) Rukama dobře těsto prohněteme, až bude hladké a vláčné, pak ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30-60 minut v chladu odpočinout.
 - 
                                2
Připravíme si do raviol hruškovou náplň: tři zralé asijské hrušky nashi omyjeme. Jednu nashi odložíme. Dvě nashi oloupeme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Pak je nakrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, přidáme k nim 2 žloutky, nastrouhaný sýr rokfór a čerstvý sýr ricottu. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Hrnec s vodou postavíme na plotnu a přivedeme ji k varu. Odpočinuté těsto dáme na mírně posypený vál. Válečkem těsto rozválíme na velmi tenký plát asi 1-1.5mm silný. Z těsta vykrojíme kolečka kulatou formičkou o průměru přibližně 9-10cm. Do středu koleček dáme po lžičce hruškové náplně, těsto přehneme a důkladně k sobě přitiskneme, aby náplň nevytekla.
 - 
                                4
Ravioly opatrně naházíme do vroucí, osolené vody. Promícháme je, aby se nepřichytily ke dnu hrnce a vaříme je 5 minut.
 - 
                                5
Uvařené ravioly dáme na talíře, posypeme je posekanými ořechy, ozdobíme je tenkými plátky nakrájené nashi, rozdrobeným rokfórem, polijeme je rozpuštěným máslem a hned teplé servírujeme.