Chřestový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest zelený
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Tuňák obecný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 10 polévková lžíce Sezam - semena
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 608.6 mg
  • Vláknina 10489.8 mg
  • Vitamín A 10489.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a odřízneme dřevnatou část. V osolené vroucí vodě chřest blanšírujeme 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme okapat.

  • 2

    Lusky očistíme a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 5 minut.

  • 3

    Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ledový salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky.

  • 4

    Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí, cukrem a citronovou kůrou.

  • 5

    Plátky tuňáka obalíme v sezamu. Na pánvi rozpálíme olej a tuňáka na něm po obou stranách opečeme. Opečené plátky nakrájíme na silnější nudličky.

  • 6

    Salát, chřest, jarní cibulku, rukolu a lusky promícháme s dresinkem. Tuňáka a salát upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu