Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 30 g Křen
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 30 g Rajčatový protlak
 - 200 g Tatarská omáčka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Kapie
 - 2 ks Feferony
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.09 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 2263 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 77 mg
 - Draslík 472.6 mg
 - Vláknina 6162.8 mg
 - Vitamín A 6162.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky rozkrájíme, okraje nařízneme, posypeme solí, pepřem, pokapeme olejem. Vložíme do lednice a necháme maso 180 minut odležet. V pánvi rozpálíme máslo a osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, okurky, kapie, drobně nasekané feferonky, na tenké plátky krájený česnek. Zeleninu promícháme a vlijeme do ní protlak, kečup, worcester, hořčici. Osolíme, opepříme, vše dusíme za častého míchání do změknutí zeleniny.
 - 
                                2
Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem, na rošt vyskládáme připravené roštěnky. Grilujeme je 6 - 7 minut po každé straně.
 - 
                                3
Roštěnky poklademe na jednotlivé talíře,vedle dáme teplou zeleninu. Roštěnky polijeme tatarskou omáčkou, navrch umístíme jemně nastrouhaný křen.