Pečená kachní prsa s jablky,javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 955.8 mg
 - Vláknina 32039.8 mg
 - Vitamín A 32039.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme prsa, nejdřív kůží dolů. Vyndáme a osolíme.
 - 
                                2
Jablka nakrájená na plátky rozložíme do zapékací nádoby, vytřené olejem. Posypeme tymiánem, přidáme svitek skořice a poklademe masem, kůží nahoru. Zakapeme sirupem a pečeme v předehřáté troubě
 - 
                                3
na 190°C 15 minut, maso musí být propečené ale né vysušené.
 - 
                                4
Hotové rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou smíchanou z
 - 
                                5
jablečné šťávy, octa, oleje, soli a pepře.
 - 
                                6
Ozdobíme bylinkami a podáváme s opékanými bramborami.