Vepřové klopsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 342.6 mg
  • Draslík 441.9 mg
  • Vláknina 1680.3 mg
  • Vitamín A 1680.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso zbavené šlach dvakrát umeleme.

  • 2

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme z ohně.

  • 3

    K umletému masu přidáme sůl, pepř, sníh ze dvou bílků, zpěněnou cibuli s petrželkou a nastrouhaný rohlík. Vše dobře propracujeme.

  • 4

    Ze směsi utvoříme 8 menších knedlíčků. Vložíme je do osolené vody a vaříme mírným varem 10 minut.

  • 5

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, ihned ji přimícháme k odvaru z knedlíčků a promícháme. Vše povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme víno a nasekané kapary. Po odstavení z ohně přidáme žloutky rozmíchané v troše vína a již nevaříme.

  • 6

    Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu