Rýže rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 7.1 mg
 - Draslík 75.3 mg
 - Vláknina 3994 mg
 - Vitamín A 3994 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme rozetřený česnek, rajčatový protlak a zastříkneme vodou. Velmi krátce podusíme, přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme a zvolna zavaříme. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec udušenou rýži promícháme vidličkou.