Zapečená treska v jogurtu
Suroviny
- 900 g Treska aljašská
 - 450 g Jogurt bílý
 - 250 g Brambory
 - 250 g Hrachové lusky
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Garam masala
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 121.9 mg
 - Draslík 1658.3 mg
 - Vláknina 9162.3 mg
 - Vitamín A 9162.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme cukr, římský kmín, jogurt, citronovou šťávu, koriandr, koření garam masala, zázvor, kajenský pepř, rostlinný olej, sůl a pepř. Do velké zapékací mísy nebo do pekáče upravíme rozebraná kolečka cibule a na ně v jedné vrstvě rozložíme po šířce na proužky nakrájenou rybu a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili hned na začátku, a mísu nebo pekáč zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 30 minut. Pak přelijeme vypečenou šťávu do hrnce a znovu pekáč přikryjeme. Šťávu zvolna vaříme, aby se trochu odpařila. Nakonec do ní vmícháme máslo.
 - 
                                2
Na talíře s bramborami a dušenými lusky cukrového hrášku upravíme rybu, přelijeme šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme servírovat.