Rosol z kompotové šťávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Želatina
  • 1 šálek Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 503.2 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťávu vlijeme do kastrolu, vsypeme želatinu a necháme půl hodiny nabobtnat. Následně zahřejeme za častého míchání, jakmile se želatina rozpustí, odstavíme z ohně.

  • 2

    Rosol používáme na zalití kompotovaného ovoce v miskách nebo na linecký koláč pokladený ovocem.

Komentáře k receptu