Zajíc na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 88.7 mg
 - Draslík 447.2 mg
 - Vláknina 1539 mg
 - Vitamín A 1539 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso ze zajíce nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
 - 
                                2
Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa, orestujeme, vmícháme papriku, podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
 - 
                                3
Měkké maso vyndáme na talíř, v omáčce rozmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku dobře provaříme, vložíme do ní zpět maso a podáváme.